Kineski predsjednik Xi Jinping je u četvrtak rekao kako je Hrvatska spremna surađivati sa svim ostalim zemljama kako bi ubrzali međunarodnu suradnju protiv epidemije bolesti COVID-19 i zaštitili globalnu javnu zdravstvenu sigurnost.

U noćnom telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom je Xi istaknuo kako je bolest izazvana novim koronavirusom žestoko izbila, no Kina je dorasla tom izazovu i hrabro je reagirala.

Zahvaljujući bespoštednim naporima se situacija u prevenciji i kontroli epidemije nastavlja popravljati, a red u proizvodnji i životu se obnavljaju sve bržim ritmom, rekao je Xi.

Pozvao je na bližu međunarodnu suradnju u prevenciji i kontroli epidemije, dijeljenje iskustava o zarazi i liječenju i olakšavanju zajedničkog istraživanja.

Sa svoje strane je Putin rekao kako zapanjujuće učinkovite mjere koje je poduzela Kina nisu samo obuzdale širenje epidemije unutar Kine već su također ostvarile važne doprinose zaštiti zdravlja ljudi u ostalim zemljama,

Ono što je Kina učinila predstavlja uvjerljiv odgovor na provokacije i stigmatizaciju oko bolesti COVID-19 određenih zemalja, rekao je ruski predsjednik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.