S jučerašnjim danom u NN br. 35 objavljen je Pravilnik o dopunama pravilnika o provedbi općeg poreznog zakona, a koji se odnosi na provedbu postupka plaćanja poreza u posebnim okolnostima.
U Pravilniku se navodi slijedeće:
– pravo na podnošenje zahtjeva za odgodu plaćanja PDV-a imaju samo poduzetnici koji plaćaju PDV po izdanim računima (dakle nemaju pravo oni koji plaćaju PDV po naplaćenoj realizaciji) i to uz uvjet da dokažu da imaju pad prihoda u odnosu na isti mjesec prethodne godine od 20% i da je obveza nastala po osnovi računa koji nisu naplaćeni.
– pravo na podnošenje zahtjeva za odgodu plaćanja poreza na dobit i ostalih javnih davanja (u koje su uključeni i doprinosi na plaće) imaju također poduzetnici koji dokažu pad prihoda od 20% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
– uvjet za podnošenje zahtjeva je da je porezni dug manji od 200,00 kn
– zahtjev se pod uvjetima koje smo naveli može podnijeti za sve obveze koje dospiju u roku od tri mjeseca od dana donošenja ovog Pravilnika o dopunama. Dakle. to vrijedi za sve obveze koje dospijevaju od 23.03.2010 pa naredna tri mjeseca.
Osim toga, kako ste već sigurno čuli u medijima, Stožer civilne zaštite je donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivalište, što znači da ukoliko imate radnike iz drugim mjesta stanovanja morate im izraditi propusnicu po uzoru na onu koja je navedena u Odluci.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.