Više kineskih zaklada je doniralo medicinske potrepštine radi podrške zemljama u borbi protiv pandemije novog koronavirusa.

Zaklada Jack Ma i Zaklada Alibaba su u nedjelju najavile donacije ključnih medicinskih proizvoda za još sedam zemalja, odnosno Azerbejdžan, Butan, Indiju, Kazahstan, Kirgistan, Uzbekistan i Vijetnam.

Donacije ukupno uključuju 1,7 milijuna maski za lice, 165 000 testova za testiranje, kao i zaštitnu odjeću i medicinsku opremu poput ventilatora i toplomejra.

S ovom najavom su te dvije zaklade sad donirale ključne medicinske proizvode za 23 azijske zemlje od ukupno 7,4 milijuna maski, 485 000 kompleta za tesirenje i 10 000 kompleta zaštitne odjeće, uz ostalu medicinsku opremu.

Zaklada Fosun sa sjedištem u Šangaju je također ovaj tjedan donirala pošiljku maski za lice dvjema bolnicama u talijanskom gradu Sardgeni, odgovarajući na poziv za podršku lokalnih liječnika iz sredine ožujka.

Do sad je zaklada Fosuz Italiji donirala preko 70 000 komada medicinskih potrepština. Do subote je s deset tvrtki koordinirala dostavu preko 10 pošiljki medicinskih proizvoda Italiji, Japanu, Britaniji i Francuskoj.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.