Do 28 ožujka je 98,6% velikih kineskih industrijskih poduzeća obnovilo proizvodnju, đto je povećanje od 15,5 postotnih bodova od 23 veljače, rekao je u ponedjeljak dužnosnik kineskog industrijskog i informacijskog ministarstva.

Poduzeća u glavnim kineskim industrijskim pokrajinama, Guangdongu, Jiansuu, Zhejiangu, Shandongu i Fujianu u osnovi ponovno rade punom snagom, rekao je Xin Guobin, zamjenik ministra industrije i informacijske tehnologije.

U Hubeiju, epicentru epidemije u Kini, je 95% glavnih industrijskih poduzeća obnovilo poslovanje, a 70% zaposlenika se vratilo na posao, rekao je Xin.

Kina nastavlja podržavati poduzeća pogođena epidemijom. Xin je rekao kako je posebni kineski program zajmova za poduzeća tijekom epidemije omogućio 200 milijardi yuana za preko 5 000 poduzeća.

Kina je u veljači najavila da će ukinuti naplatu korporativnog društvenog osiguranja vrijednog 500 milijardi yuana. Zemlja je također namijenila 103 milijarde yuana sredstava u ožujku radi podrške ljudima koji žive u bijedi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.