Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poslala je pismo svim ravnateljicama i ravnateljima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u kojem najavljuje tjedan ponavljanja i planiranja te preporuke ravnateljima, učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima u sklopu tog tjedna.

Do kraja ovog tjedna Ministarstvo će školama poslati i Upute za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju, a nakon Uskrsa te bi se upute trebale početi primjenjivati.

Do kraja ovog tjedna proslijedit ćemo vam Upute za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju, a nakon Uskrsa te bi upute trebalo početi primjenjivati. S obzirom na to da ulazimo u drugu fazu nastave na daljinu, kad bismo u nastavnom procesu trebali primijeniti Uputu za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju, važno je da se i učitelji i nastavnici, ali i učenici, pripreme za tu fazu.

Sljedeći tjedan – tjedan ponavljanja i planiranja.

Aktivnosti učenika treba usmjeriti na ponavljanje i rješavanje eventualnih zaostataka. Učenici ne bi trebali tijekom tjedna dobivati nove zadatke od svojih učitelja i nastavnika.

Dovoljno je da učenici razredne nastave prate program Škole na Trećem (HRT3), a učenici predmetne nastave u osnovnoj i srednjoj školi moći će pratiti videolekcije koje su se već prikazivale, odnosno za koje im njihovi nastavnici daju uputu da ih ponove. Napominjemo da je važno da učenici u razrednoj nastavi prate program Škole na Trećem jer oni ne komuniciraju izravno sa svojim učiteljima – stoji među ostalim u Pismu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.