Kina je aktivno udružila snage s ostatkom svijeta radi suzbijanja bolesti koju izaziva novi koronavirus (COVID-19), dok je izvoz medicinskih proizvoda od 1. ožujka do subote dostigao 10,2 milijardi juana (približno 1,43 milijardu američkih dolara).

Izvezeni medicinski proizvodi uključuju 3,86 milijardi maski za lice, 37,52 milijuna zaštitnih odijela, 2,41 milijuna infracrvenih toplomjera, kao i ventilatore, komplete za testiranje i naočale, rekao je u nedjelju na susretu s tiskom Jin Hai, dužnosnik Glavne carinske uprave.

Kina neće nikad prekinuti izvoz medicinskih proizvoda jer će iskrena pomoć koju su joj pružile druge zemlje tijekom teške borbe protiv epidemije biti uvijek pamćena, rekla je Jiang Fan, dužnosnica Ministarstva trgovine.

Kina je uvijek obraćala blisku pozornost na kvalitetu i sigurnost izvoza medicinskih proizvoda i provodila strogo upravljanje nad takvim proizvodima, rekla je.

U potezu za jačanje kontrole kvalitete će carina propuštati medicinski izvoz samo temeljem certifikata registracije koje je potvrdila uprava za medicinske proizvode i dokumentacije koja dokazuje kako zadovoljavaju standarde kontrole kvalitete izvoznog odredišta.

Kina je voljna surađivati s međunarodnom zajednicom na stvaranju dobrog okoliša za izvoz medicinske opreme i podršku globalnoj borbi protiv pandemije bolesti COVID-19, rekla je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.