U Hrvatskoj nije zabilježen niti jedan slučaj proboja koronavirusa u domove za starije ponajprije zahvaljujući strogim mjerama koje se provode već više od mjesec i pol dana.

Dom za starije i nemoćne Osijek brine za više od 350 korisnika treće životne dobi, a borba s koronavirusom započela je i prije pojave prvog slučaja zaraze u zemlji, da bi se od nedavno nastavila čak i fizičkim ograđivanjem jednog dijela ustanove.

“U koordinaciji i komunikaciji s nadležnim stožerom i institucijama Dom smo trenutno zatvorili na način da korisnici ne mogu napuštati ustanovu. Zabranili smo i posjete, međutim, ono što je najvažnije da našim korisnicima ništa ne nedostaje, trudimo se da trenutno stanje uopće ne osjete. Opskrbljeni su sa svim potrebnim stvarima, tj. na raspolaganju im je usluga u punom opsegu, kao i do sada”, naglasio je ravnatelj Vjekoslav Ćurić i dodao kako su na snazi posebne mjere i za gotovo 90 djelatnika: „Svi naši zaposlenici prošli su edukaciju o koronavirusu i podijeljeni su sukladno ranijim uputama u dva tima i smjene po 14 dana. Između smjena provodimo dezinfekciju, dakle mjere koje na kraju imaju jedan jedini cilj – sprječavanje proboja virusa i scenarija koji se dogodio u sličnim ustanovama diljem Italije, Španjolske i Francuske”, zaključio je Ćurić.

  • izvor: Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.