Kina će uspostaviti nove pilot zone za prekograničnu e-trgovinu, podržati proces trgovine i ugostiti internetski Kantonski sajam u svrhu stabilizacije inozemne trgovine i investicija tijekom pandemije bolesti koju izaziva novi koronavirus (COVID-19), rečeno je na izvršnom sastanku Državnog vijeća.

Na sastanku, kojim je predsjedao premijer Li Keqiang, je također odlučeno o nastavku povlaštenih poreznih politika za uključujuće financijske usluge i tvrtke za mikro zajmove, u nastojanju za pomoć malim i mikro tvrtkama, samozaposlenim pojedincima i poljoprivrednicima da prođu kroz krizu.

Ubrzavanje širenja pandemije je donijelo šok globalnom gospodarstvu te međunarodnim investicijama i trgovini. Vlasti na svim razinama moraju nastaviti politike otvaranja i usvojiti mjere za stabilizaciju inozemne trgovine i investicijama radi ublažavanja utjecaja pandemije na gospodarstvo zemlje, posebno na tržištu rada, rečeno je na sastanku.

Osim 59 već uspostavljenih pilot zona prekogranične e-trgovine će Kina uspostaviti 56 novih i izuzeti maloprodajnu izvoznu robu u svim pilot zonama od poreza na dodanu vrijednost i potrošačkog poreza, dok će poticati tvrtke na zajedničku izgradnju i dijeljenje inozemnih skladišta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.