Teretni zrakoplov iz Šangaja je prevozeći približno 60 tona medicinske opreme, uključujući 3,7 tona koje je kineska vlada donirala Hrvatskoj, u nedjelju ujutro sletio u zagrebačku Međunarodnu zračnu luku Franjo Tuđman.

Kroz suradnju s kineskim farmaceutskim tvrtkama u državnom vlasništvu, Mehecom i Sinopharmom, je hrvatska vlada nabavila velike količine zaštitne opreme za borbu protiv bolesti COVID-19, a riječ je o najvećoj pošiljci medicinskih potrepština iz Kine od izbijanja pandemije u Hrvatskoj.

Kineske donacija na prvom direktom teretnom letu uključuju N95 maske za lice, kirurške maske, jednokratna zaštitna odijela i gumene kirurške rukavice, sve u kutijama označenima kineskim i hrvatskim nacionalnom zastavama i riječima “Pravi se prijatelj poznaje u nevolji” na oba jezika.

“Današnja pošiljka je još jedan primjer kvalitetne i konkretne suradnje između Hrvatske i Kine,” stoji u objavi za tisak hrvatske vlad iz nedjelje.

Kineska veleposlanica Xu Erwen, koji je otišla u zračnu luku s hrvatskim ministrom zdravstva Vilijem Berošom i voditeljem premijerovog ureda Zvonimirom Frkom-Petešićem, je rekla kako su tijekom najtežeg razdoblja kineske borbe protiv epidemije COVID-19 vlada i narod Hrvatske odmah poslali suosjećanje i podršku Kini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.