Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komitata Komunističke partije Kine, je u ponedjeljak proveo inspekciju sjeverozapadne kineske pokrajine Shaanxi.

Ekološko očuvanje i ublažavanje siromaštva su na vrhu dnevnog reda inspekcije, dok se Kina oporavlja od epidemije bolesti COVID-19 i traži put prema oporavku gospodarstva od povijesnog pada bruto domaćeg proizvoda (BDP-1) od 6,8% u prvoj četvrtini.

Xijeva prva postaja je bila Nacionalni prirodni rezervat Niubeiliang u okrugu Zhashui grada Shangluoa. Proveo je inspekciju je ekološkog očuvanja planina Qinling.

Ovaj prirodni rezervat je poznat kao dom takina, kineske zaštićene životinje na nacionalnoj razini. Broj takina u rezervatu je narastao sa 78 1980. na preko 350 danas.

Tijekom posjeta Shaanxiju je Xi također otišao u selo Jinmi u općini Xiaoling kako bi se raspitao o nastojanjima za ublažavanje siromaštva.

Xi je 2016 postavio cilj okončanja svog siromaštva u Kini do kraja 2020.

Unatoč epidemiji bolesti COVID-19 se čini kako je Kina odlučna oko ostvarenje cilja dovođenja broja siromašnog stanovništva do nule ove godine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.