Približava se Noć knjige, manifestacija koja se u Republici Hrvatskoj obilježava od 2012. godine 23. travnja, a u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja). Ove godine to će, dakako, biti virtualno slavlje kojemu je posvjedočiti kako s knjigom nema izolacije.

Knjižnica FFOS-a toj će se manifestaciji pridružiti dvjema izložbama fotografija pod motom #ostanidoma #umjetnostnaspovezuje #knjigekojesupromijenilesvijet:

Prva izložba – Knjige koje su promijenile svijet – posvjedočit će kolika je snaga knjige kao pokretača promjena i kolika je snaga pročitanoga teksta, istaknut će knjige koje su promijenile svijet i zauvijek ostale u sjećanju brojnim naraštajima čitatelja.

Druga izložba – FFOS u doba korone – zamišljena je kao “nova knjiga” koja pokazuje kako je u trenutačnim okolnostima izazvanima epidemijom koronavirusom izmijenjen život te visokoškolske ustanove. Izložba će ispričati priču o aktivnostima Fakulteta tijekom perioda samoizolacije, životu njegovih prostora bez studenata, ali i (samo)izolacijskom životu stalnoga rezidenta fakultetske Knjižnice – mačka Đive Gundulića.

 

FFOS-ove virtualne izložbe od 23. travnja uvečer bit će dostupne na mrežnim stranicama Fakulteta https://www.ffos.unios.hr/ i https://www.ffos.unios.hr/knjiznica te na Facebook stranicama  https://www.facebook.com/ffosijek/ i  https://www.facebook.com/ffosijekknjiznica/.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.