Iz kineskog Ministarstva vanjskih poslova su u utorak pohvalili pridržavanje principa jedne Kine država članica Svjetske zdravstvene organizacije (SZO-a), govoreći kako je to još jednom dokazuje da “neovisnost Tajvana” neće nikuda dovesti.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijan je navedeno izjavio nakon što je Svjetska zdravstvena skupština odlučila da neće raspravljati o prijedlogu koji su uputile tajvanske vlasti i nekoliko zemalja za pozivanje Tajvana kao promatrača u Svjetsku zdravstvenu skupštinu.

Zhao je istaknuo kako su trenutna uprava Tajvana, vlasti Demokratske napredne stranke i pojedine države zaposleni političkim manipuliranjem i napuhavanjem “Sudjelovanja Tajvana u Svjetskoj zdravstvenoj skupštini” u međunarodnim prilikama, što potpuno prokazuje njihov pokušaj davanja prioriteta političkim razmatranjima pred međunarodnim javnim zdravstvom i sigurnošću.

Ističući kako su sunarodnjaci s obje strane Tajvanskog tjesnaca blisko povezani kao krv i meso je Zhao rekao da središnja vlada Kine poduzima mjere nužne za osiguravanje dobrobiti tajvanskih sunarodnjaka.

Uz preduvjet principa jedne Kine je Kina također izradila aranžmane kako bi regija Tajvan preuzela ulogu u globalnoj zdravstvenoj suradnji, dodao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.