Navečer 16. lipnja je kineski predsjednik Xi Jinping održao telefonski razgovor s Leninom Morenom, predsjednikom Ekvadora.

U razgovoru je Xi istaknuo da kineska vlada i narod izražavaju iskrenu podršku Ekvadoru u situaciji širenja pandemije. Ekvador je Kini na vrijeme ponudio sredstva za prevenciju epidemije kad je situacija u Kini bila najteža i nakon izbijanja epidemije u Ekvadoru su kineska vlada i društvo su također brzo ponudili pomoć, što pokazuje prijateljstvo dviju zemalja. Kina će i dalje Ekvadoru pružati podršku i pomoć koliko je god moguće te vjeruje da će Ekvador svakako pobijediti epidemiju.

Xi je također rekao da je prilikom suočavanja sa širenjem pandemije, suradnja jedini način za pobjedu. Kina želi surađivati s drugim zemljama u izgradnji zajednice čovječanstva koje dijeli higijenu i zdravlje.

Ističući da su nakon Morenovog posjeta Kini 2018. dvije strane postigli mnoge rezultate suradnje u različitim područjima je Xi rekao da Kina posvećuje visoku pozornost razvoju odnosa s Ekvadorom te želi promicati sveobuhvatno strateško partnerstvo na novoj razini kako bi bolje služili narodima dviju zemalja.

Moreno je sa svoje strane rekao da su kineska vlada i narod pružili dragocjeno iskustvo i podršku Ekvadoru u borbi protiv epidemije, što je odigralo važnu ulogu. Kina je važan sveobuhvatni strateški partner Ekvadora i Moreno se nada da može učiti iz kineskog uspješnog iskustva u pobjedi nad pandemijom i pojačati suradnju te da će Kina pomoći Ekvadoru u pobjedi nad poteškoćama kako bi ostvario gospodarski oporavak. Moreno je rekao da želi održati bliski kontakt s Xi Jinpingom te neprestano promicati napredak razvoja kinesko-ekvadorskih odnosa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.