BEIJING, 22. lipnja (Xinhua) — Kineski predsjednik Xi Jinping se u ponedjeljak putem video veze sastao s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom i predsjednikom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

Od pojave bolesti COVID-19 su se Kina i Europska unija (EU) uzajamno podržavale i pomagale, rekao je Xi, ističući kako je Kina voljna udružiti snage s Europom radi zalaganja za stabilniji i zrelije odnose u dobu nakon pandemije i podizanju veza na novu visinu.

“Kina želi mir, a ne hegemoniju,” rekao je Xi, ističući kako Kina nije samo zemlja s dugom poviješću, već i zemlja u razvoju puna vitalnosti.

“Početna točka svih naših politika je omogućiti kineskom narodu da živi sretan život. Uporno ćemo slijediti stazu miroljubivog razvoja,” rekao je Xi, ističući kako kina predstavlja “prilike, a ne prijetnje.”

Nadalje je rekao kako je Kina “partner, a ne suparnik” EU-u, a Kina će nastaviti produbljivati reformu i širiti otvaranje, što će pružiti Europi novi krug suradničkih prilika i razvojni prostor.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.