Kultura je duša nacionalnosti. Centralni komitet Komunističke partije Kine poklanja veliku pažnju nasljedstvu i razvoju kineske tradicionalne kulture. Predsjednik Xi Jinping je mnogo puta održao govore o širenju kineske kulture i kulturnom povjerenju.

Mala vrećica sa mirisnim ljekovitim biljkama, praznično jelo „zongzi”, takmičenje zmajevih čamaca… Kinezi bogatim aktivnostima pronose šarm tradicionalne kulture.

Mala vrećica sa mirisnim ljekovitim biljkama je tradicionalni običaj za izbjegavanje nesreće i liječenje bolesti.

Starica Wang Xiuying, iz sela Mazhuang u pokrajini Jiangsu je nasljednica nematerijalne kulturne baštine izrade malih vrećica sa ljekovitim biljkama. Proizvodnja ručnih vrećica s mirisnim ljekovitim biljkama je postala lokalna specijalna industrija.

Xi Jinping je u prosincu 2017. prvi put obišao selo Mazhuang. U lokalnoj radionici je pohvalio ručnu izradu vrećica sa mirisnim ljekovitim biljkama i kupio jednu vrećicu koju je napravila Wang.

Pećine Mogao u sjeverozapadnoj pokrajini Gansu su poznate i kao „umjetnička galerija u pustinji” te privlače pažnju svijeta. U Mogaou ima 735 pećina, više od 2 000 kipova i freski čija površina iznosi 45 tisuća kvadratnih metara. Pećine Mogao su najveće budističke pećine u Kini.

Xi Jinping je u kolovozu prošle godine obišao grad Dunhuang i pregledao zaštitu pećina Mogao. Rekao je da su zaštita Mogaoa i naslijeđa dunhuangske kulture odgovornost kineske nacije.

U 2019. je obilježena 20. godišnjica povratka Makaoa matici Kini. Xi Jinping je tada prisustvovao aktivnostima u Makaou. Bila je to peta posjeta predsjednika Xija Makaou nakon povratka.

Xi je razgovarao sa učiteljima i učenicima u lokalnoj školi Yingcai.

„Kao Kinezi, moramo razumjeti svoju povijesti, kulturu i duh nacionalnosti i tek onda možemo stvoriti nacionalni ponos,” rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.