Kineski premijer Li Keqiang je u nedjelju pozvao na nastavak nastojanja za širenje otvaranja i stabilizaciju ukupne izvedbe inozemne trgovine i investicija.

Stabilizacija ukupne izvedbe inozemne trgovine i investicija ima veliku važnost za stabilizaciju gospodarstva i zaposlenosti, rekao je Li na simpoziju vladinih dužnosnika i čelnika poduzeća.

Li je rekao kako će kineski okoliš za inozemnu trgovinu ostati težak i složen dok se pandemija bolesti COVID-19 nastavlja širiti diljem svijeta i tjerati globalno gospodarstvo u recesiju, jer je kinesko gospodarstvo duboko integrirano u svjetsko.

Premijer je istaknuo napore za osiguravanje stabilnosti na šest fronti u sigurnosti i šest područja, uz promicanje otvaranja na višoj razini.

Šest fronti se odnosi na zaposlenost, financijski sektor, inozemnu trgovinu, inozemne investicije, domaće investicije i očekivanja. Šest područja se odnose na sigurnost zaposlenja, osnovne životne potrebe, poslovanje tržišnih entiteta, sigurnost prehrane i energije, stabilne industrijske i opskrbne lance i normalno funkcioniranje vlada na primarnoj razini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.