Usvajanje Rezolucije Vijeća sigurnosti o bolesti COVID-19 je pobjeda multilateralizma, rekao je u srijedu kineski izaslanik.

U ovom kritičnom trenutku globalne borbe protiv bolesti COVID-19 je Vijeće sigurnosti obvezno poduzeti akcije radi ublažavanja negativnog utjecaja bolesti ne međunarodni mir i sigurnost. Usvajanje Rezolucije 2532 pokazuje sposobnost vijeća za djelovanje i vodstvo te predstavlja pobjedu multilateralizma, rekao je u objašnjenju glasovanja Zhang Jun, kineski stalni predstavnik pri Ujedinjenim narodima.

Od samog početka je Kina podržavala poziv glavnog tajnika na globalno primirje i Globalni plan humanitarne reakcije UN-a, koji su potvrđeni u rezoluciji, rekao je Zhang.

Kina je bila konstruktivno angažirana u konzultacijama za rezoluciju, neumorno radila s većinom članova vijeća na izgradnji najšireg mogućeg konsenzusa i pokazala maksimum fleksibilnosti. Kao rezultat je vijeće uspjelo nadići sve prepreke i poslati pozitivnu poruku solidarnosti i suradnje u ovo teško vrijeme, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.