Dodana vrijednost kineskog digitalnog gospodarstva je zabilježila 35,8 bilijuna yuana (približno 5,07 bilijuna američkih dolara) u 2019., čineći 36,2% BDP-a zemlje, za 1,4 postotni bod više uspoređujući s prethodnom godinom, objavila je Kineska akademije informacijske i komunikacijske tehnologije.

Kineska akademija informacijske i komunikacijske tehnologije, vladin think-tank, je otkrila brojke u bijeloj knjizi objavljenoj u četvrtak navečer, u kojoj stoji kako je digitalno gospodarstvo Kine prošle godine naraslo za 15,6%.

U bijeloj knjizi također stoji kako je dodana vrijednost digitalne industrije ukupno u 2019. iznosila 7,1 bilijuna yuana, uz rast od 11,1% u odnosu na 2018., dok su ostale industrije, uključujući poljoprivredne, proizvodne i uslužne sektore, kroz primjenu digitalnih tehnologija stvorile 28,8 bilijuna yuana dodane vrijednosti.

Na pokrajinskoj razini je dodana vrijednost digitalnog gospodarstva Pekinga i Šangaja te pokrajina Jiangsu, Zhejiang, Fujian, Hubei, Sichuan, Henan, Hebei, Anhui, i Hunan prošle godine prešla bilijun yuana. Istovremeno je digitalno gospodarstvo Pekinga i Šangaja činilo preko 50% gradskog BDP-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.