Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je 6. srpnja povodom sudjelovanja na 9. ministarskom sastanku Foruma za suradnju Kine i arapskih zemalja rekao da tri postignuta dokumenta, odnosno Zajednička izjava o solidarnosti protiv epidemije, Amanska deklaracija i Akcijski plan za predstojeće dvije godine, pokazuju odlučnost i međusobnu podršku Kine i arapskih zemalja tijekom epidemije te put pragmatične suradnje i zajedničkog razvoja.

Kina i arapske zemlje će i dalje jačati prevenciju, kontrolu i istraživanje cjepiva protiv epidemije, štititi multilateralizam, podupirati ključnu ulogu SZO-a, protiviti se stigmatizaciji i politizaciji virusa te doprinositi globalnoj pobjedi nad epidemijom, rekao je Wang.

Kina zahvaljuje arapskim zemljama na čvrstoj podršci zaštiti državne sigurnosti u Hong Kongu, prevenciji terorizma i depolarizaciji. Kina će i dalje podupirati arapske zemlje u zaštiti stabilnosti i sigurnosti te neovisnog razvoja, rekao je Wang. Kina i arapske zemlje će stvoriti zajednicu koja dijeli sudbinu radi neprekidnog rasta kvalitete bilateralnih odnosa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.