Kineski predsjednik Xi Jinping je poslao čestitku 9. ministarskom sastanku Suradničkog foruma Kine i arapskih država, održanom u ponedjeljak preko video veze.

Kroz protekle dvije godine su dvije strane povećale stratešku koordinaciju i sinergiju akcija, a kinesko-arapsko partnerstvo sveobuhvatne suradnje i zajedničkog razvoja orijentirano prema budućnosti je produbljeno, napisao je Xi u čestitki.

Kina i arapske države su si pružali uzajamnu pomoć i čvrstu podršku te se angažirali u bliskoj suradnji od pojave bolesti COVID-19, napisao je Xi, ističući da je to živa ilustracija kako Kina i arapske države dijele dobro i zlo.

“Nadam se kako Kina i arapske države mogu shvatiti sastanak kao priliku za jačanje strateške komunikacije i koordinacije i čvrsto unaprijediti suradnju u raznim područjima, uključujući odgovor na pandemiju, promicati izgradnju kinesko-arapske zajednice koja dijeli budućnost kako bi neprestano postajala dublja i praktičnija, da bi donijeli veću korist narodima dvije strane.” dodao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.