Kineski izaslanik je u četvrtak rekao kako je imperativ povećati akcije i sinergiju na međunarodnim i regionalnim razinama radi učinkovitije borbe protiv terorizma i organiziranog kriminala.

“Kada je riječ o međunarodnom terorizmu, transnacionalnim organiziranom kriminalu i ostalim globalnim sigurnosnim pitanjima koja su sve povezanija i raznolikija, ni jedna zemlja ne može biti imuna na opasnost ovih zajedničkih prijetnji,” rekao je Zhang Jun, stalni kineski predstavnik u Ujedinjenim narodima, na otvorenoj debati visoke razine u Sigurnosnom vijeću o rješavanju problema povezanosti terorizma i organiziranog kriminala.

“Od najveće je važnosti daljnje promicati multilateralizam i međunarodnu suradnju radi rješavanja novih i evoluirajućih izazova terorizma, tijekom i nakon pandemije bolesti COVID-19,” rekao je veleposlanik.

Kina podržava bližu koordinaciju između agencija UN-a, kao što su UN-ov Ured za protuterorizam, Izvršnu direkciju protuterorističkog odbora, UN-ov Ured za drogu i kriminal i Interpol, između ostalih, u skladu s pripadajućim nadležnostima te regionalne organizacije, kako bi im unaprijedili snagu i stručnost, rekao je Zhang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.