Kina i Sjedinjene Američke Države su se složili oko održavanja telefonskih trgovinskih razgovora u predstojećim danima, objavilo je u četvrtak kinesko Ministarstvo trgovine.

Glasnogovornik ministarstva Gao Feng je navedeno izjavio kada su ga upitali za komentar izvješća o skorom održavanju razgovora dvije zemlje radi procjene napretka ostvarenog u prvoj fazi gospodarskog i trgovinskog sporazuma.

Wall Street Journal je u srijedu izvijestio kako trgovinski pregovarači Kine i SAD-a planiraju raspraviti o napretku u ispunjavanju uvjeta prve faze sporazuma između dvije nacije putem video u predstojećim danima.

Podaci kineske Glavne carinske uprave su pokazali kako je tijekom prvih sedam mjeseci ukupna vrijednost trgovine Kine i SAD-a iznosila 2.03 bilijuna juna (približno 293,36 milijardi američkih dolara) te je pala za 3,3% u odnosu na godinu ranije i činila 11,8% ukupne kineske inozemne trgovine.

U tome je izvoz u SAD iznosio 1,56 bilijuna juana, za 4,1% manje, a uvoz iz SAD-a 475,5 milijardi juana, uz pad od 0,3%, dok se trgovinski višak smanjio za 5,7%.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.