Kina je u nedjelju predstavila reformi plan za izgradnju južnog kineskog grada Shenzhena u pilot pokazno područje socijalizma s kineskim značajkama,

Izgradnja pokaznog područja će sveobuhvatno pomoći u produbljenju reforme i širenju otvaranja, navedeno je u dokumentu koji su zajednički objavili opći uredi Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i Državnog vijeća.

Shenzhen će do 2025. postati jedan od svjetskih vodećih gradova što se tiče gospodarske snage i kvalitete razvoja. Prema planu će ulaganja u istraživanje i razvoj, industrijski inovativni kapaciteti te kvaliteta javnih usluga i ekološkog okoliša biti prve klase u svijetu.

Kineska vlada će također podržavati Shenzhen kako bi postao predvodnik izgradnje kapitalnog tržišta. Odbor ChiNext iz Shenzhena je u lipnju ubrzao proces stavljanja na popis i omogućio da cijene inicijalnih javnih ponuda budu u potpunosti određene tržištem.

Prema planu će vlada daljnje ublažiti ograničenja za inozemne investicije u najnaprednije tehnologije u tom tehnološkom središtu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.