Kina i Afrika spremne su podržati duh solidarnosti i suradnje, zajednički se nositi s raznim rizicima i izazovima i pustiti da njihova suradnja zasvijetli kao primjer multilateralizma i uzajamnih koristi, rekli su u ponedjeljak kineski predsjednik Xi Jinping i senegalski predsjednik Macky Sall.

U zajedničkoj čestitki u povodu 20. godišnjice Foruma o kinesko-afričkoj suradnji (FOCAC), dvojica čelnika rekli su da bi Kina i Senegal, kineski i afrički supredsjedavajući foruma, željeli proslaviti trenutak velikog i jedinstvenog značaj s afričkim zemljama.

Xi i Sall rekli su da su spremni surađivati s ostalim članovima FOCAC-a kako bi se pridržavali načela opsežnih savjetovanja, zajedničkog doprinosa i zajedničkih koristi, neprestano obogaćivali i poboljšavali mehanizam foruma i dali punu ulogu vodećoj ulozi FOCAC-a u kinesko-afričkim odnosima.

Pod zajedničkim naporima koje su Kina i Afrika poduzeli u protekla dva desetljeća, FOCAC je izrastao u važnu i dinamičnu platformu za Kinu i Afriku za vođenje kolektivnog dijaloga, kao i učinkovit mehanizam za praktičnu suradnju, i predstavlja važnu zastavu za Suradnja Jug-Jug, rekli su dvojica čelnika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.