Danas prije podne se u gradu Shenzhenu održava konferencija proslave radi 40-godišnjice osnivanja specijalne privredne zone Shenzhen. Kineski predsjednik Xi Jinping je sudjelovao na konferenciji i održao važni govor.

Prema njegovim riječima, cilj održavanja ove konferecnije jeste da se zaključuje iskustvo izgradnja specijalne privredne zone, kako bi se sprovodilo otvaranje prema svijetu na višem nivou.

Shenzhen je jedan od najranijih kineskih specijalnih zona gospodarstva, on je kroz proteklih 40 godina promjenio od pogračnog sela do međunarodnog grada. Xi Jinping je izjavio da je živahni Shenzhen svijetu pokazuje veličanstvenu snagu kineskog otvaranja prema svijetu, te i prosperitetnu budućnost socijalizma s kineskim karakteristikama.

Xi je naglasio da se razvoju Shenzhena treba inzistiranje na sustavnim reformama, kako bi proizvodnje, podjeljenje, transport i potrošnje više oslone na unutrašnje tržište. Pored toga, prema riječima Xija, treba se pojačati ulaganje u osnovno istraživanje i praktično istraživanje, te aktivno se koordirati u globalnu mrežu za inovaciju. Treba se sprovoditi otvoreniju politiku za ljudske resurse, te razvijati financiju i druge moderne servisne industrije, kako bi bilo u skladu s najboljem standardom svijeta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.