Kina se nada promicanju suradnje nakon pandemije s članicama ŠOS-a

Kineski predsjednik Xi Jinping će putem video veze sudjelovati na 20. sastanku Vijeća šefova država Šangajske organizacije za suradnju te promicati jedinstvo i uzajamno povjerenje dok pandemija koronavirusa još utječe na svijet, rekao u četvrtak izvjestiteljima zamjenik kineskog ministra vanjskih poslova Le Yucheng.

Le rekao kako je riječ o prvom sastanku multilateralne organizacije na kojem će Xi sudjelovati nakon pete plenarne sjednice 19. saziva Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), tijekom koje su usvojeni 14. Petogodišnji plan nacionalnog i društvenog razvoja i Dugoročnih ciljeva do 2035.

Na samitu će predsjednik Xi i čelnici ostalih zemalja ŠOS-a raspraviti o novim prijedlozima za nošenje s izazovima koje predstavlja pandemija i promicati sigurnost i stabilnost, kao i gospodarsko oživljavanje, rekao je Le na sastanku s medijima u Pekingu.

Kina se nada kako će unaprijediti “Šangajski duh,” skup vrijednosti oko kojeg su se članice složile na samitu ŠOS-a 2018., a sadrži uzajamno povjerenje, uzajamnu dobrobit, ravnopravnost, konzultacije, poštovanje za različite civilizacije, provođenje zajedničkog razvoja te jačanje jedinstva i uzajamnog povjerenja među članicama ŠOS-a i produbljenje suradnje u svim područjima, nastavio je Le.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.