Turizam u Xinjiangu se priprema za putničku eksploziju

Kako dolazi zima, ljubitelji snježnih sportova iz cijele Kine hrle prema snijegom prekrivenih planinama u sjeverozapadnoj kinesko Autonomnoj regiji Ujgura Xinjiang, gdje se lokalna turistička industrija priprema za putničku eksploziju.

U glavnom gradu Urumuqiju su sva gradska skijaška izletišta nadogradila rekreacijska postrojenja, skijaške staze i ponudu hrane.

Istovremeno je, sjeverno od Urumuqija, prefektura Altaj pokrenula niz sportskih događaja i proizvoda koji sadrže lokalnu kulturu i rukotvorine.

“Aktivno promičemo izgradnju pet velikih skijaških izletišta i organiziramo niz svečanosti koje prikazuju “podrijetlo skijanja”. Preobražavamo folklor, uključujući konjski plug i utrke konja i posebne predmete, kao što su mliječni proizvodi i predmeti od krzna, u suvenire te energično jačamo pansionsku industriju,” rekao je Nie Ping, zamjenik direktora turističkog ureda Altaja.

Ove godine je turistički ured Okruga Urumuqi posvetio nastojanja povećanju turističkih posjeta, koja objedinjuju skijaška izletišta, pansione i postrojenja za seoski turizam, što je privuklo prosječan dnevni broj posjetitelja od gotovo 40 000.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.