Diplomati zemalja srednjoistočne Europe se okupili u Kunshanu i pozitivno ocijenili suradnju „17+1“

Dana 5. prosinca je u kineskom južnom gradu Kunshanu održana Novogodišnja gala u okviru suradnje između Kine i zemalja srednjoistočne Europe. Kao najveća kulturna manifestacija u 2020. između Kine i tih zemalja, na Gali su sudjelovali diplomatski predstavnici iz 14 zemalja te regije.

U pozadini proširenja COVID-19 širom svijeta, ova kulturna manifestacija se održava zahvaljujući platformi „17+1“ koju su Kina i zemlje srednjoistočne Europe naporno gradile u proteklih 9 godina. Ova je regionalna suradnička platforma podignuta na osnovi komunikacije, koordinacije i zajedničkog razvoja u duhu ostvarenja praktičke i multilateralne suradnje.

U proteklih devet godina je u okviru „17+1“ uspostavljen suradnički sustav u skoro 20 različitih oblasti. Srbija kao najaktivnija zemlja je sudjelovala u brojnim projektima infrastrukture, čime je usvojila i interese i prilike, rekao je otpravnik poslova srpskog veleposlanstva u Kini Ivan Kandijas.

Veleposlanik Slovačke Dušan Bella je izjavio da „17+1“ , kao prekoregionalna suradnička platforma, pokriva brojne zemlje i posjeduje ogroman potencijal. On očekuje novu suradnju s Kinom u oblasti trgovine i tehnološke inovacije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.