Kina planira međunarodnu protukorupcijsku suradnju u odgovoru na COVID-19

Visoki kineski dužnosnik je u utorak pozvao na međunarodnu protukorupcijsku suradnju u odgovoru na COVID-19, radi osiguravanja da se protuepidemijska sredstva i materijali upotrjebljavaju za spašavanje života.

Yang Xiaodu, član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), je navedeno izjavio prilikom prisustvovanja na video konferenciji suradničkih partnera Pojasa i puta o integritetu u odgovoru na COVID-19.

Ističući kako se globalno protukorupcijsko upravljanje suočava s novim izazovima je Yang pozvao sve povezane strane da se zajednički bore protiv prekograničnog poslovnog podmićivanja i stvore standardizirani i legalizirani poslovni okoliš prema principima konzultacija i suradnje radi dijeljenja dobrobiti.

Prije konferencije se Yang sastao s Gadom Vali, izvršnom direktoricom Ureda za droge i kriminal Ujedinjenih naroda (UNDOC-a), radi razmjene mišljenja o globalnom protukorupcijskom upravljanju i priprema za posebnu video sjednicu Opće skupštine UN-a o protukorupcijskim pitanjima u 2021..

Rekao je kako bi se sve strane trebale pridržavati multilateralizma, podržavati autoritet UN-a u globalnom protukorupcijskom upravljanju i ostvariti doprinose izgradnji boljeg svijeta praktičnim protukorupcijskim djelovanjem.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.