Kina uvela recipročne sankcije za određene pojedince iz SAD-a

Kina je odlučila uvesti recipročne sankcije za neke administrativne dužnosnike i kongresmene iz SAD-a te pripadnike nevladinih organizacija koji su se loše ponašali i snose velike odgovornosti u pitanjima vezanima uz Hong Kong, kao i za članove njihovih užih obitelji.

Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying je navedeno rekla u četvrtak na tiskovnoj konferenciji, kada je odgovarala na upite o protumjerama na sankcije SAD-a protiv 14 potpredsjednika Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa.

Hua je rekla kako su recipročne sankcije uvedene zbog ozbiljnog uplitanja Sjedinjenih Američkih Država u unutarnje poslove Kine i narušavanja kineskih ključnih interesa uporabom pitanja povezanih s Hong Kongom.

Istovremeno je Kina odlučila otkazati bezvizni režim za Amerikance s diplomatskim putovnicama koji privremeno posjećuju Hong Kong i Makao, rekla je Hua.

“Kina je još jednom pozvala Sjedinjene Američke Države da se smjesta prestanu miješati u poslove Hong Konga i uplitati u unutarnje poslove Kine i ne odlaze dalje pogrešnim i opasnim smjerom,” rekla je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.