Šetnjom koja je krenula ispod blještavila s drvoreda kestena u Perivoju kralja Tomislava službeno je počelo Adventiranje – ovogodišnja verzija Adventa u Osijeku, koju su osmislili u Turističkoj zajednici Osijeka. Predstavljena je i mapa pješačke rute 12 posebno uređenih lokacija.

Na središnjem osječkom trgu središnja je poruka #ZajednoZaJedno, disco-kugla koja je proljetos, u prvom “lockdownu” bila kulisa Kulture na kotačima donosi Čaroliju noći u Sakuntala parku. Žaruljicama nakićeni secesijski zdenac na Šetalištu kardinala Franje Šepera budi Slatke uspomene, a u Perivoju kralja Tomislava šetače čeka Ples pod zvijezdama. Tramvajska stanica kod Drvengrada peta je postaja Adventiranja nazvana Disco stanicom. Rondel velikana poput Vremeplova vraća u vrijeme djetinjstva i karusela s bijelim konjićima. Iako nije dio posebno označena na mapi Adventiranja, prigodno je osvijetljena i Treća osječka gimnazija.

Školjka u Parku kralja Držislava postala je snježna, a u Perivoju kralja Petra Krešimira IV. Mjesto je za dvoje. Kod Glavne su pošte Pokloni ljubavi. Skriveni prolaz u Prolazu Vanje Radauša u ovo adventsko vrijeme zbog stotina žaruljica mnogi će otkriti. I konačno Sanjivi vidikovac smješten je na Kopiki.

Sve lokacije ukrašene su ne samo svjetlosnim, već i zvučnim efektima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.