Xi Jinping pozvao na nastojanja za promicanje “uzornog radničkog duha”

Kineski predsjednik Xi Jinping je pozvao na nastojanja za prenošenje “uzornog radničkog duha,” te je pozvao mlade generacije tehničkih radnika da teže prema izvrsnosti i nazvao njihov rad službom zemlji.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno napisao u čestitci kineskom prvom natjecanju u stručnim vještinama, koje je u četvrtak započelo u Guangzhouu, glavnom gradu južne pokrajine Guangdong.

Xi je istaknuo kako tehnički radnici služe kao važan temelj kineskog gospodarstva i igraju ključnu ulogu u visoko kvalitetnom gospodarskom rastu.

Kineski premijer Li Keqiang je također naglasio kako je unaprjeđenje stručnih vještina važna osnova za napredak kineske proizvodnje i usluga te je pozvao na nastojanja za daljnje unaprjeđenje sustava obuke.

Mladi ljudi bi trebali biti potaknuti na učenje i unaprjeđenje vještina kako bi pružili snažnu osnovu zapošljavanju, inovaciji i visoko kvalitetnom gospodarskom razvoju, rekao je Li.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.