Kina objavila bijelu knjigu o energetskom razvoju

Kina je u ponedjeljak objavila bijelu knjigu o energetskom razvoju zemlje.

Bijela knjiga, naslovljena “Energija u novom dobu Kine,” je objavljena na novinskoj konferenciji koju je održao Informacijski ured državnog vijeća.

Kina daje prioritet nefosilnoj energiji i teži zamjeni visoko ugljične energije nisko ugljičnom i fosilne obnovljivom, stoji u bijeloj knjizi.

Kina je poticala uporabu solarne energije, razvijala energiju vjetra, hidro energiju, kao i sigurnu i strukturiranu nuklearnu energiju te je unaprjeđivala razvoj geotermalne, oceanske i energije biomase u skladu s lokalnim uvjetima, navodi bijela knjiga.

Ugljen je još uvijek osnovni energetski izvor, stoji u bijeloj knjizi, koja dodaju kako je od 2012. kineska godišnja proizvodnja sirovog ugljena u rasponu od 3,41 do 3,97 milijardi tona.

“Zeleni razvoj energetskog sektora je odigrao važnu ulogu u smanjivanju otpuštanja ugljičnog dioksida,” stoji u bijeloj knjizi.

Do 2019. se intenzitet otpuštanja ugljičnog dioksida smanjio za 48,1%, uspoređujući s 2005., što je nadmašilo cilj smanjenja intenziteta otpuštanja ugljikovog dioksida za 40 do 45 posto između 2005. i 2020. te preokrenulo trend ubrzanog rasta otpuštanja ugljičnog dioksida, navedeno je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.