Lutke maskota Pekinga 2022. uručene organizatorima nakon lunarnog putovanja

Olimpijske zastave, značke i lutke maskota koje su se vratile na zemlju nakon puta na Mjesec na kineskoj sondi Chang’e-5 su u ponedjeljak uručeni Organizacijskom odboru Pekinga 2022. u sjedištu odbora u Shougangu.

Povratna kapsula sonde Chang’e-5 je 17. prosinca sletjela na Zemlju nakon 23-dnevnog svemirskog putovanja te je donijela prve kineske uzorke Mjeseca, kao i prepoznatljive predmete s temom Pekinga 2022. koje je sonda prenosila.

Izvršni potpredsjednik Organizacijskog odbora Pekinga 2022. Zhang Jiandong i zamjenik upravitelja Kineske nacionalne svemirske uprave Wu Yanhua su na svečanosti uručenja zajednički predstavili olimpijsku i paraolimpijsku zastavu, dvije zastave Olimpijskih i paraolimpijskih igara u Pekingu 2022., dva para znački, jedan par lutki maskota i dva para znački maskota koji su se vratili s putovanja na Mjesec, nakon čega je prikazan video o ukrcaju i vađenju tih predmeta iz sonde.

Han Zirong, potpredsjednik i glavni tajnik Organizacijskog odbora Pekinga 2022. je rekao kako je povratak sonde Chang’e-5 živi prikaz duha “potrage za snovima, hrabrosti za istraživanje, suradnje u nošenju s poteškoćama i suradnje na uzajamno zadovoljstvo” lunarnog istraživanja, koji je vrlo sličan olimpijskom motu “brže, više, jače.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.