Kina preuzima odgovornost za izgradnju prometne zajednice čovječanstva koja dijeli sudbinu

Nedavno je dovršena izgradnja dionice Sukkur – Multan autoceste Peshawar – Karachi u Pakistanu te je službeno puštena u promet. Riječ je o najvećem prometnom infrastrukturnom projektu na Kinesko-pakistanskom gospodarskom koridoru. Autocesta koju je izgradila kineska tvrtka će skratiti trajanje putovanja od Sukkura do Multana s nekadašnjih 11 sati na 4.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ako se želiš obogatiti, trebaš prvo izgraditi ceste“

Dvadeset i drugog prosinca je kineska vlada objavila bijelu knjigu naslovljenu „Održiv razvoja prometa u Kini“ u kojoj je navedeno kako Kina ozbiljno provodi UN-ovu Agendu za održivi razvoj 2030., aktivno sudjeluje u globalnom upravljanju prometom te jača međunarodne razmjene i suradnju u tom području, čime mudrošću i snagom doprinosi održivom razvoju svijeta i izgradnji zajednice čovječanstva koja dijeli sudbinu.

„Ako se želiš obogatiti, trebaš prvo izgraditi ceste,“ je kineska izreka koja pokazuje kako promet ima osnovnu ulogu i osigurava razvoj gospodarstva i društva. Na kraju 2019. je duljina željezničkih pruga u prometu diljem Kine iznosila 139 tisuća kilometara, među kojima je 35 tisuća kilometara visokobrzinskih pruga, po čemu je Kina na prvom svjetskom mjestu. Ukupna duljina cesta je 5,013 milijuna kilometara, od čega su 150 tisuća kilometara autoceste, u čemu je Kina također na vodećem mjestu u svijetu. Osim toga, Kina je također svjetski prvak u duljini prometnica, mostova i kanala koji se grade ili koriste te količini obrađene robe i kontejnera. Prema podacima iz spomenute bijele knjige, Kina je postala kvantitativno velika prometna zemlja i kreće se prema cilju da postane snažna prometna zemlja, ne samo kvantitativno.

— „Jedan cvijet ne čini proljeće“

„Jedan cvijet ne čini proljeće.“ Kao odgovorna i velika zemlja, Kina istovremeno s izgradnjom domaće prometne infrastrukture produbljuje suradnju s raznim zemljama u prometnom sektoru i tako doprinosi globalnom razvoju gospodarstva i prometa.

U tome je inicijativa Pojas i put odigrala impresivnu ulogu. Uzmimo autocestu Sukkur – Multan kao primjer. Taj projekt nije samo u ogromnoj mjeri olakšao putovanje lokalnih građana, već je i doprinio povećanju prihoda stanovništva duž autoceste, koje proizvodi datulu i druge poljoprivredne proizvode. Lokalni izvoznik manga je rekao: “autocesta će mnogo doprinijeti učinkovitosti logističkog prometa i vjerujem da će naše poslovanje biti sve bolje i bolje.“

Do danas je, uz zajednička nastojanja povezanih zemalja, suradnički okvir 6 koridora, 6 autocesta i luka u više zemalja, koji je Kina pokrenula u sklopu Pojasa i puta, u osnovi realiziran. Kineska poduzeća su sudjelovala u izgradnji željezničkih pruga Mombasa – Nairobi i Addis Abeba – Djibouti, a brzi teretni vlakovi između Kine i Europe stižu u 92 grada u 21 europskoj zemlji. Istovremeno su kineske tvrtke sudjelovale u izgradnji ili poslovanju luke Pirej u Grčkoj, luke Gwadar u Pakistanu itd.. Prema bijeloj knjizi, projekt 6 koridora, 6 autocesta i luka u više zemalja je omogućio neometani protok lokalnih resursa i optimizaciju poslovanja, što pomaže raznim zemljama i područjima u valorizaciji resursa i realizaciji zajedničkog razvoja.

— Transformacija globalnog upravljanja prometom

Kao odlučna zagovarateljica multilateralizma, Kina aktivno promiče transformaciju globalnog upravljana prometom. Do sada je Kina postala ugovorna strana u gotovo 120 multilateralnih sporazuma o prometu i prijevozu te aktivno sudjeluje u radu UN-ove Ekonomske i socijalne komisije za Aziju i Tihi ocean (ESCAP-a), Organizacije za željezničku suradnju i Međunarodne organizacije za civilno zrakoplovstvo (ICAO-a). Također, Kina je više puta izabrana ili ponovno izabrana kao članica klase A Međunarodne pomorske organizacije (IMO-a) te je članica povezanih odbora Univerzalnog poštanskog saveza (UPU-a). U bijeloj knjizi je navedeno kako Kina dosljedno ozbiljno preuzima međunarodne odgovornosti i obveze, neprestano širi otvorenu suradnju u prometu te doprinosi globalnom smanjenju siromaštva, sprječavanju zagađenja i gospodarskom razvoju.

Naročito je tijekom pandemije ove godine Kina sve snage usmjerila u prijevoz medicinske opreme i pomoćnih potrepština, čime je pružila snažnu pomoć zajedničkoj svjetskoj borbu protiv pandemije i oporavku gospodarstva. Do sada je Kina poslala 294 pošiljke medicinske potrepštine za 150 zemalja i 7 međunarodnih organizacija te 35 medicinskih ekipa s 262 stručnjaka u 33 zemlje. Trenutno se pandemija i dalje širi svijetom te su prometne i prijevozne garanciju koje pruža Kina još dragocjenije.

Prema planu, Kina će do 2035. generalno ispuniti cilj postajanja snažnom prometnom zemljom. Može se očekivati kako će Kina, zemlja kojoj je narod prioritet u razvojnom konceptu, neprestano promicati visokokvalitetni razvoj prometa i jačati povezivanje svijeta, čime će unaprijediti međusobno razumijevanje naroda različitih zemalja i preuzeti odgovornost za izgradnju zajednice čovječanstva koja dijeli sudbinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.