Stanari Gornjodravske obale okupljeni u Građansku inicijativu „Bijela lađa“, nastavili su mirnim okupljanjem i šetnjom skretati pozornost javnosti na, po njima, prekratak rok u neprimjereno vrijeme, javne rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja središta Osijeka.

Izmjena i dopuna Plana pokrenuta je zbog želje tvrtke Žito d.o.o. Osijek da se na toj čestici omogući izgradnja višenamjenske zgrade poslovne namjene, poliklinike i hotela s pet nadzemnih etaža. Po tom prijedlogu zgrada bi “narasla” jedan kat više, sa sada dozvoljenih 4 na 5 katova. Odluku o tome, a nakon provedene javne rasprave, u konačnici donosi Gradsko vijeće, a javnu raspravu vodi Upravni odjel za urbanizam Grada Osijeka. Ono što najviše smeta građane tog dijela grada je što će se rasprava održati putem live streama, u ponedjeljak u 11 sati, a što će umanjiti mogućnost sudjelovanja zainteresiranih stranaka, prvenstveno osoba starije životne dobi koje su manje “informatički pismene”.

U današnjem proglasu stoji između ostalog, kako je izgradnja na Promenadi ni 200 metara od glavnog gradskog trga prepuštena samovolji investitora bez obveze da se raspiše javni arhitktonsko – urbanistički natječaj te je izražena zabrinutost da bi ukopavanje podzemnih garaža može oštetiti obližnje zgrade te utjecati na podzemne vode.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.