Xi planira nepokolebljiv razvoj partnerstva Kine i Rusije

Kineski predsjednik Xi Jinping je u ponedjeljak rekao kako je Kina spremna raditi s Rusijom na nepokolebljivom razvoju sveobuhvatnog partnerstva dvije zemlje za novo doba i ostvarenju razvoja i revitalizacije te više doprinositi izgradnji novog tipa međunarodnih odnosa i zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo.

Xi je navedeno izjavio u telefonskom razgovoru s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, tijekom kojeg su dvojica šefova država razmijenila novogodišnje čestitke i poželjeli ljudima u obje zemlje sretnu novu godinu.

Ističući kako je 2020. neuobičajena godina za Kinu, Rusiju i cijeli svijet je Xi istaknuo kako, dok pandemija bolesti COVID-19 predstavlja do sad nezabilježeni izazov za život i sigurnost čovječanstva te zadaje težak udarac svjetskom gospodarstvu, svijet ulazi u razdoblje turbulencija i preobrazbe.

Dvije zemlje, istaknuo je Xi, se međusobno podržavaju u nadilaženju trenutnih izazova i nastavljaju se čvrsto podržavati u pitanjima koja se tiču obostranih ključnih interesa, što je pokazalo njihovu visoku razinu uzajamnog povjerenja i prijateljstva.

Kina, rekao je Xi, aktivno potiče novu razvojnu paradigmu i promiče reformu i otvaranje na višoj početnoj točki, što će omogućiti šire razvojne prilike za suradnju Kine i Rusije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.