Xi Jinping uoči Blagdana proljeća istaknuo dobar početak 14. Petogodišnjeg plana

Kineski predsjednik Xi Jinping je u srijedu na prijemu u Pekingu uputio čestitke za Blagdan proljeća i pozvao na više nastojanja za osiguravanje dobrog početka razvoja Kine tijekom razdoblja 14. Petogodišnjeg plana (2021.-2025.).

Ovogodišnji Blagdan proljeća, odnosno Kineska lunarna nova godina, pada na 12, veljače, a u 2021 započinje 14. Petogodišnji plan i obilježava se stota obljetnica Komunističke partije Kine (KPK).

Xi je naglasio važnost nove faze razvoja zemlje, provedbu nove vizije razvoja i izgradnju novog obrasca razvoja u 2021., radi promicanja visokokvalitetnog razvoja.

Za Kinu je 2021. ključna jer je u zadanom roku ostvarila prvi stoljetni cilj, potpunu izgradnju umjereno prosperitetnog društva u svakom pogledu i započela rad na drugom cilju, potpunoj izgradnji moderne socijalističke zemlje,

Radi zadovoljavanja stalno rastućih potreba naroda za boljim životom su potrebna nastojanja za produbljenje strukturalne reforme ponude u gospodarstvu, s reformom i inovacijom kao temeljnim pokretačkim snagama, rekao je predsjednik.

Gledajući na proteklu godinu je Xi pohvalio postignuća ostvarena u prevenciji bolesti COVID-19, ublažavanju siromaštva, prevenciji poplava, radu na spašavanju i pomoći i otvaranju Također je istaknuo napredak zemlje u tehnologiji, gospodarstvu i izgradnji pojasa i puta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.