Kineska kulturna industrija zabilježila oporavak prihoda u 2020.

Kineska kulturna industrija je prošle godine zabilježila unaprjeđenje prihoda jer je epidemija bolesti COVID-19 uglavnom obuzdana, a gospodarstvo zemlje postupno obnavlja snagu, pokazali su službeni podaci.

Ukupni prihodi tvrtki u navedenom sektoru su u 2020. dostigli 9,85 bilijuna juana (približno 1,53 biijuna američkih dolara), za 2,2% više nego prošle godine, rekli su iz Nacionalnog ureda za statistiku.

Ovi podaci su preokrenuli pad od 0,6% iz razdoblja od siječnja do rujna i vratili sektor u pozitivan teritorij, istaknuli su iz ureda.

Što se tiče podsektora kulturne industrije, prihodi usluga novinskog informiranja i kreativnog dizajna su zabilježili dvoznamenkast rast u 2020. te su prihodi novinskog informiranja narasli za 18%, a kreativnog dizajna za 11,1% u odnosu na godinu ranije.

Poslovni modeli u nastajanju koji integriraju Internet i kulturno poslovanje su ostvarili godišnji rast prihoda od 22,1%, za 0,2 postotna boda više nego u prve tri četvrtine 2020., rekli su iz Nacionalnog ureda za statistiku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.