Kineski izaslanik naglasio središnju ulogu UN-a u međunarodnim poslovima

Kineski izaslanik je u utorak istaknuo središnju ulogu Ujedinjenih naroda u međunarodnim poslovima i zatražio od Posebnog odbora za povelju Ujedinjenih naroda i jačanje uloge organizacije više doprinosa po tom pitanju.

Svrha i principi Povelje UN-a pružaju osnovno vodstvo za rješavanje međunarodnih odnosa i važan su kamen temeljac stabilizacije međunarodnog poretka. Poseban odbor je jedini stalni mehanizam za sastanke posvećen raspravi o Povelji UN-a i jačanju uloge Ujedinjenih naroda, rekao je Geng Shuang, zamjenik stalnog kineskog predstavnika u Ujedinjenim narodima.

Kina podržava poseban odbor u nastavku rada unutar mandata i ulaganju većih nastojanja i doprinosa u zaštitu svrhe i principa Povelje UN-a i jačanje uloge organizacije, rekao je na otvaranju sjednici posebnog odbora za 2021..

Kina smatra kako bi se sve zemlje trebale čvrsto pridržavati i provoditi rezolucije Vijeća sigurnosti koje se tiču sankcija. Kina se protivi uvođenju dodatnih jednostranih sankcija koje nisu u skladu s Poveljom UN-a i narušavaju učinkovitost i autoritet UN-ovih sankcija, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.