Svjetske političke stranke se protive uplitanju u poslove drugih zemalja u ime ljudskih prava

Političke stranke i organizacije iz više od 80 zemalja su u ponedjeljak postigle konsenzus, izražavajući protivljenje u unutarnje poslove drugih zemalja s izgovorom ljudskih prava.

Na tematskom sastanku koji su zajednički organizirali Međunarodni odjel Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i Autonomni regionalni ujgurski komitet Xinjianga KPK, su stranke istaknule kako su prava na opstanak i razvoj osnovna i temeljna, dodajući kako siromaštvo predstavlja glavnu prepreku ostvarenju ljudskih prava.

Ističući kako bi različitost u ljudskim pravima trebala biti poštovana su izrazili protivljenje bilo kakvim pokušajima politizacije ljudskih prava i dvostrukim standardima, pozivajući na ravnopravniju, pravedniju i uključujuću arhitekturu globalnog upravljanja ljudskim pravima.

Političke stranke su izrazile zahvalnost kineskoj vladi jer promiče gospodarski i društveni razvoj u etničkim regijama i poštuje i štiti njihova vjerska uvjerenja. Kina također poštuje prava regije na vlastiti govorni i pisani jezik.

Protive se maloj grupi ljudi u svijetu koja širi laži o takozvanom “genocidu” u Xinjiangu i uporabi javnog mijenja za pogrešno navođenje međunarodne zajednice i klevetanju drugih zemalja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.