Xi Jinping: Kina usvojila sveobuhvatni uspjeh u borbi protiv siromaštva

Danas se u Pekingu održava konferencija dodjeljenja nagrade u okviru borbe protiv siromaštva u Kini. Kineski predsjednik Xi Jinping sudjelovao je na konferenciji i održao je važni govor.

Xi je na konferenciji izjavio da je Kina, uz zajedničke napore Kineske komunističke partije i pripadnika svih kineskih etničkih skupina, usvojila sveobuhvatni uspjeh u borbi protiv siromaštva dočekajući stogodišnjicu osnivanja Kineske komunističke partije.

Prema riječima Xi Jinpinga, siromaštvo nije socijalizam. Ako siromašno područje dugovremeno bude siromašno, te oblik regiona se ne može promjeniti a životni standard se ne može vidljivo poboljšavati, tako se neće vidjeti prosperitet socijalozma s kineskim karakteristikama i to nije socijalizam.

Prema sadašnnjim standartima za siromaštvo, nakon kineskog otvaranja prema svijetu je 770 milijuna kineskih stanovnika iz ruralnih područja odustavilo od siromaštva. Prema međunarodnim standartima za siromaštvo od Svjetske Banke, kineska populacija koja je odustavila od siromaštva preduzme 70% od svjetske u istom periodu.

Xi Jinping je tim prilikom izjavio da Kina aktivno sprovodi međunarodnu suradnju u borbi protiv siromaštva, te preduzme svoju međunarodnu odgovornosti smanjenja siromaha. Kina pruža pomoći zemljama u razvoju koliko može i snažno doprinosi globalno smanjenje siromaštva. Kineski uspjeh u borbi protiv siromaštva pripada Kini, a takodjer i svijetu, Kina je odavala svoju snagu u doprinošenje izgradnju zajednice koja dijeli sudbinu.

Xi Jinping je naveo da sveobuhvatni uspjeh Kine u okviru smanjenja siromaštva u potpunosti pokazuje da je Kineska komunistička partija uvjerljiva rukovodeća snaga koja vodi kineski narod ka razvoju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.