Tajna kineskog ostvarenja sveobuhvatnog uspjeha u borbi protiv siromaštva

Borba protiv siromaštvo je ostvarila sveobuhvatan uspjeh te je kineski predsjednik Xi Jinping 25. veljače u Pekingu službeno objavio da je Kina ispunila teški zadatak i iskorijenila apsolutno siromaštvo, čime je ostvarila još jedno čudo u povijesti čovječanstva!

Ako pogledamo širom svijeta, nema druge zemlje koja je iskorijenila siromaštva u tako kratkom vremenu. U proteklih osam godina je Kina godišnje izvlačila iz siromaštva 10 milijuna siromašnih osoba, što je za mnoge zemlje nevjerojatno. Međunarodni promatrači se dive kineskoj brzini i nadajući se da će otkriti tajnu kineskog uspjeha.

Predsjednik Xi Jinping se u jučerašnjem govoru osvrnuo na izvanredan put kineske pobjede nad apsolutnim siromaštvom. Uputio je „sedam inzistiranja“ kojima je otkrio tajnu kineskog uspjeha. Inzistiranja na rukovodstvu Komunističke partije Kine (KPK), stavljanju naroda u središte i socijalizmu radi prikupljanja snage za rješavanje važnih problema su privukla najveću svjetsku pozornost.

Kineska komunistička partija je postavila ukidanje siromaštva kao cilj u koji je generacijama ulagala nastojanja. Kina je nakon otvaranja prema svijetu pokrenula opsežno pomaganje siromašnima i ublažavanje siromaštva. Nakon 2021. je KPK postavila smanjenje siromaštva kao prioritet u izradi politika i provela niz preciznih mjera radi ostvarenja tog cilja.

Tijekom posljednjih osam godina je kineski predsjednik Xi Jinping sedam puta vodio sastanke središnje vlade posvećene smanjenju siromaštva, više od 50 puta posjetio siromašna područja i obišao 14 siromašnih regija. Istovremeno su središnja i lokalne vlade uspostavile učinkovit radni mehanizam, a u cijelom društvu je formiran sustav za pomaganje siromašnim stanovnicima, što je pružilo snažno sustavno osiguranje za realiziranje cilja sveobuhvatnog iskorjenjivanja siromaštva.

Sve radimo zbog naroda i svemu se oslanjamo na narod. Kako bi ostvarili san kineskog naroda o iskorjenjivanju siromaštva, Kinezi su se tisućama godina naporno trudili te sakupili ogromnu unutrašnju snagu. Za Komunističku partiju Kine su dokidanje siromaštva, poboljšanje životnog standarda i realiziranje zajedničkog bogatstva unutarnji zahtjevi socijalizma. Uspjeh u borbi protiv siromaštva nije kraj, nego početak novog života i rada. Ohrabrena duhom borbe protiv siromaštva će Kina spojiti učvršćenje uspješnih rezultata i revitalizaciju ruralnih područja te se truditi ostvariti cilj zajedničkog bogatstva i ulagati više snage u svjetsko smanjenje siromaštva i razvoj čovječanstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.