Šef NDRC-a izražava povjerenje u kinesko gospodarstvo potpomognuto ključnim pokazateljima

Kinesko je gospodarstvo stabilno i poboljšano od četvrtog kvartala prošle godine, rekao je u petak He Lifeng, direktor Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme (NDRC), dodajući da je izvoz zemlje u siječnju i veljači trebao porasti više od 50 posto u odnosu na godinu prije.

Izjavio je to dok je postavljao pitanja iz medija na hodniku ministara nakon otvaranja četvrtog zasjedanja 13. Svekineskog narodnog kongresa, najvišeg kineskog zakonodavnog tijela.

Kineski je izvoz prošlog prosinca zabilježio međugodišnji rast od 18,1 posto, usporavajući sa skoka od 21,1 posto u prethodnom mjesecu. Ukupni godišnji izvoz dosegao je 2,59 bilijuna USD u 2020., što je za 3,6 posto više u odnosu na prethodnu godinu, unatoč prekidima uzrokovanim pandemijom COVID-19.

“Ovi [brojevi] odražavaju da su se kineska poduzeća vrlo sposobna prilagoditi promjenama”, rekao je. “Imamo samopouzdanja, odlučnosti i snage za postizanje ovogodišnjih razvojnih ciljeva i zadataka.”

Kina je postavila stopu rasta BDP-a na više od 6 posto za 2021. godinu, budući da se njezin gospodarski oporavak zahuktava, objavio je u petak premijer Li Keqiang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.