Glasnogovornica: oznaka “diplomacija prisile” je prikladnija SAD-u, a ne Kini

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying je u ponedjeljak rekla kako je oznaka “diplomacija prisile” prikladnija Sjedinjenim Američkim Državama, a ne Kini.

Međunarodna zajednica predobro zna tko se služi sankcijama, preuzima jurisdikciju produženom rukom i prisiljava druge države. “Kina ne provodi trgovinski rat, ilegalno zatvaranje stranih državljana ili bezobzirno suzbijanje stranih poduzeća”, rekla je.

Hua je navedeno rekla na tiskovnoj konferenciji reagirajući na nedavni kinesko-američki strateški dijalog na visokoj razini, tijekom kojeg su Sjedinjene Države više puta spominjale kinesku ekonomsku i vojnu prisilu protiv američkih saveznika.

Činjenica je da ogromna većina zemalja ne uzima Sjedinjene Američke Države kao međunarodnu zajednicu, njihove vrijednosti nisu međunarodne vrijednosti, a mišljenje nije međunarodno mišljenje. Ne priznaju pravila koja je donio mali broj zemalja kao međunarodna pravila, rekla je.

“Nadamo se da SAD mogu pokazati povjerenje i držanje velike zemlje i prestati prisiljavati druge zemlje na odabir strana te uplitanje u kineske unutarnje poslove i narušavanje kineskih interesa”, rekla je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.