Glasnogovornica: Kina provodi neovisnu diplomaciji uz uzajamno poštovanje i dobrobit

Kina provodi neovisnu vanjsku politiku mira, pridržavajući se nove vrste međunarodnih odnosa koji uključuju nesukobljavanje, nesučeljavnje, međusobno uvažavanje i dobru suradnju, rekla je u utorak glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica Hua Chunying navedeno rekla odgovarajući na upit hoće li Kina uspostaviti saveze protiv zapadnih demokracija.

Hua je rekla kako je Kina usvojila novu vrstu međunarodnih odnosa prema kojoj na sve zemlje, velike ili male, jake ili slabe, gleda kao na ravnopravne članove međunarodne zajednice, što je stav koji se bitno razlikuje od diplomacije u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Europskoj uniji.

“Kina se zalaže za izgradnju zajednice čovječanstva koja dijeli budućnost, gdje probleme rješavamo dijalogom i dijelimo interese”, rekla je Hua.

Rekla je da bi relevantne zemlje trebale dobro razmisliti, sagledati kineski razvoj na ispravan i racionalan način, slijediti trend vremena, napustiti hladnoratovski mentalitet te surađivati s drugim zemljama i raditi na stvaranju dobrog života za svoj narod. “To je istinska demokracija”, rekla je Hua.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.