Kina pozvala SAD da poboljšaju vlastito stanje ljudska prava

Kina poziva Sjedinjene Američke Države da se suoče s ozbiljnim problemima u ljudskim pravima kod kuće i poduzmu konkretne mjere za poboljšanje vlastite situacije u ljudskim pravima, rekao je u srijedu glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Navedeno je rekao nakon primjedbi glasnogovornika američkog Državnog tajništva Neda Pricea o kineskoj regiji Xinjiang iz utorka.

Odgovarajući na primjedbe je glasnogovornik Zhao Lijian rekao kako je takozvani “genocid” u Xinjiangu najbezumnija laž stoljeća. Blateći druge, Sjedinjene Američke Države pokušavaju odvratiti pozornost od vlastitih grubih kršenja ljudskih prava.

Napominjući kako je povijest zabilježila sve zločine koje su SAD počinile kršeći ljudska prava je Zhao na tiskovnoj konferenciji nabrojao pet vrsta američkih zločina.

Prva je kolonijalizam. Druga je rasizam. Treća izvozi nereda. Četvrta je uplitanje u poslove drugih zemalja. Peta su dvostruka mjerila.

“Pozivamo Sjedinjene Države da ostave po strani aroganciju i predrasude, suoče se s vlastitim ozbiljnim problemima u ljudskim pravima i poduzmu konkretne mjere za njihovo rješavanje”, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.