Hrvatski četverac bez kormilara s Patrikom i Antonom Lončarićem, Ivanom Pitonom i Markom Ukropinom plasirao se u polufinale Europskog prvenstva u talijanskom Vareseu. David Šain i Goran Mahmutović u dvojcu na pariće u borbi za plasman između 13. i 18. mjesta.

Braća Martin i Valent Sinković u svojoj su kvalifikacijskoj utrci bili prvi te se izravno plasirali u A/B polufinale koje će se veslati sutra nakon 10 sati. U njihovoj polufinalnoj skupini su posade Grčke, Francuske, Njemačke i Slovenije te aktualni europski prvaci – Rumunji Marius-Vasile Cozmiuc i Ciprian Tudosa.

Osječanin David Šain i Splićanin Goran Mahmutović prvu su kvalifikacijsku utrku dvojaca na pariće završili na petom mjestu tako da su se poslijepodne morali boriti u repasažu za plasman u A/B polufinale. U repasažu su zauzeli četvrto mjesto što ih je odvelo u borbu u C/D polufinalu, odnosno za konačni plasman od 13. do 18. mjesta.

Damir Martin u samcu se plasirao u polufinale A/B i veslat će također sutra nakon 13 sati. U prvoj kvalifikacijskoj utrci bio je treći, a u poslijepodnevnom repasažu osvojio je drugo mjesto, iza najvećeg favorita u samcima – Nijemca Olivera Zeidlera. To mu je bilo dovoljno za ulazak među 12 najboljih u Europi.

  • Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.