Kina spremna surađivati s Brazilom na promicanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva: Kineski ministar vanjskih poslova

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao je u subotu da je Kina spremna surađivati s Brazilom na promicanju njihovog sveobuhvatnog strateškog partnerstva kako bi nastavila postizati novi napredak.

Wang je to dao u telefonskom razgovoru sa Carlosom Albertom Francom Francom, novim brazilskim ministrom vanjskih poslova.

Čestitajući Franci na imenovanju ministrom vanjskih poslova, Wang je rekao da su velike zemlje u razvoju, predstavnici gospodarstava u nastajanju i partneri iz BRICS-a, Kina i Brazil važne snage koje vode naprijed multipolarizacije svijeta i dijele opsežne i bliske zajedničke interese.

Dvije strane trebale bi promicati stalan rast bilateralne trgovine i aktivno proširiti suradnju u 5G, digitalnoj ekonomiji, umjetnoj inteligenciji i drugim poljima. Vjeruje se da će Brazil pružiti pošteno i otvoreno poslovno okruženje za kineske tvrtke koje posluju u toj zemlji, rekao je Wang.

Brazil se nada daljnjem razvoju skladnih odnosa s Kinom i dugoročnoj suradnji, rekao je Franca i predložio da dvije zemlje u potpunosti iskoriste i poboljšaju postojeće komunikacijske kanale i mehanizme bilateralne suradnje, ojačaju svoj strateški dijalog i nastave produbljivati svoje odnosi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.