Godišnja konferencija Boao foruma završila konsenzusom o borbi protiv pandemije

Godišnja konferencija Boao foruma za Aziju (BFA-a) je u srijedu u otočnoj pokrajini Hainan na jugu Kine zaključena postignutim konsenzusom o udruživanju snaga u borbi protiv pandemije bolesti COVID-19 i jačanju globalnog upravljanja.

Četverodnevna konferencija u Boaou, obalnom gradu na Hainanu je privukla više od 2600 sudionika, uključujući vladine dužnosnike, poduzetnike i znanstvenike, iz preko 60 zemalja i regija.

Ove godine se obilježava 20. godišnjica Boao foruma za Aziju. Ovogodišnja konferencija, s temom – Svijet u promjenama: udružimo se radi jačanja globalnog upravljanja i unapređenja suradnje na Pojasu i putu, je odgovorila na najnovije zabrinutosti zemalja i regija u Aziji i raznim stranama pružila važnu platformu za raspravu o načinima poboljšanja globalnog upravljanja i suradnje.

Glavni tajnik BFA-a Li Baodong je rekao kako je sastanak pomogao u postizanju pozitivnih rezultata i izgradnji konsenzusa o udruživanju snaga u borbi protiv pandemije i jačanju globalnog upravljanja.

Konferencija je također pozvala na podršku multilateralizmu i jačanje komunikacije i koordinacije te istraživala načine za oživljavanje svjetskog gospodarstva i promicanje zajedničkog razvoja, rekao je Li.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.